17.09.2019

Sjajan uspjeh Ljetne škole kliničke farmacije 2019. s Plivom

Sjajan uspjeh Ljetne škole kliničke farmacije 2019. s Plivom
I ove je godine Ljetna škola kliničke farmacije s Plivom u organizaciji Pharma Experta i Medicinskog fakulteta u Splitu polučila iznimno uspješne rezultate.

Medicinski fakultet Sveučilišta u Splitu (MEFST), u suradnji s etabliranom tvrtkom za edukaciju Pharma Expert,  po peti je put organizirao Ljetnu školu kliničke farmacije za magistre farmacije, koja je zbog prošlogodišnjih uspjeha i zadovoljstva korisnika ponovno izazvala veliki interes polaznika te postala jedan od najvažnijih događaja u kalendaru svakog ljekarnika.

PLIVA  sponzorira ovaj tečaj cjeloživotnog usavršavanja, time podupirući edukacije ljekarnika i njihove napore da, prateći najnovije svjetske trendove, unaprijede ljekarničku praksu u Hrvatskoj i regiji.  Stoga tečaj nosi naslov «Ljetna škola kliničke farmacije s PLIVOM», s međunarodnim sudjelovanjem. Oko 150 polaznika iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije prijavilo je svoje sudjelovanje kako bi kroz interaktivne radionice, na velikom broju slučajeva iz ljekarničke prakse,  usavršili svoje znanje i vještine donošenja odluka u području ljekarničke skrbi i racionalne farmakoterapije. Neke od tema  bile su: Neuropatska bol, individualizacija terapije, upravljanje terapijom, interakcije lijekova, pristup pacijentima s poremećajima sna, svijesti i ravnoteže, novosti u terapiji alergija, degenerativnih bolesti CNS-a, atrijske fibrilacije i prevencije moždanog udara, savjetovanje pri izdavanju antidepresiva i antipsihotika. Polaznici su mogli odlučiti između pohađanja tečaja početne ili napredne razine, te radionica s inozemnim predavačima, međunarodnim ekspertima na tome području. Sve naučeno odmah je primjenjivo u svakodnevnoj praksi farmaceuta, na boljitak njihovih pacijenata.

Voditelji tečaja doc.dr.sc. Arijana Meštrović, MPharm i prof.dr.sc. Darko Modun, dr.med., ove su godine svoj tim proširili s 4 predavačice iz ljekarničke prakse: Alenom Tatarević, mag. pharm., Carmen Pacadi, mag. pharm., Asmirom Dervišević, mag. pharm. i Majom Radovanlijom, mag. pharm.  Prisustvovao je i gost predavač, prof. dr.sc. Martin Henman (Trinity College, Irska) ekspert u području ljekarničke skrbi i kliničke farmacije.

Na početku Ljetne škole, u petak 23.8. u 16h, sudionike su pozdravili  doc.dr.sc. Arijana Meštrović, MPharm i prof.dr.sc. Darko Modun, dr.med. u ime organizatora, te g. Mihael Furjan, predsjednik Uprave Plive i g. Frane Pešut u ime sponzora, a u nedjelju 25.08. skup je završio dodjelom certifikata svim sudionicima, te nagradama najuspješnijim autorima prikazanih slučajeva iz ljekarničke prakse.

Kontakt

Pošaljite mail...
 • Savršena prezentacija koja možda na momente navodi "laboratorijske uvjete" ali svakako jako stimulativno. Bit će mi drago sudjelovati u sljedećim edukativnim projektima. Edukacije ove vrste su potrebne i dobrodošle jer nas podsjećaju da trebamo posegnuti i za vještinama koje možda imamo ali ih slabo koristimo. Edukativno, zanimljivo. Sve je bilo odlično, vrlo motivirajuće. PREZENTACIJA
  KOLEGICE IZ PRAKSE, KONAČNO. Vrlo znalački i ugodno.
 • Oduševljeni smo prezentacijom o prodaji na tako zanimljiv način. Sve najbolje. Ugodno sam iznenađena. Oduševljena. Predivno iskustvo! Savršeni ste! Hvala vam na svemu!
 • Divna predavačica! Hvala! Bilo bi lijepo neko predavanje iz područja aromateapije i dermokozmetike. Odlično! Nadamo se daljnjoj edukaciji... Aromaterapija, kardiovaskularne bolesti itd. Današnja edukacija je jedna od boljih, ponajviše zbog detaljnog objašnjenja te praktičnog dijela. U budućnosti bih želio više ovakvih edukacija.
 • Izuzetno zadovoljna prezentacijom i predavanjem. Radujem se sljedećoj. :-)
  Jako sam zadovoljna što sam prisustvovala ovoj edukaciji, puno toga sam naučila što ću moći primijeniti na radnom mjestu.
 • Edukacija je bila korisna kao i uvijek, nešto sam novo čula i naučila. Osvijestila je ozbiljnost konkretne tematike i važnost mojeg djelovanja u tom cijelom lancu - pacijent - doktor - ljekarnik. Hvala! Od mr. Arijane uvijek možemo naučiti nešto novo i na interesantan način zna prenijeti svoje veliko znanje i iskustvo.
 • Jako sam zadovoljna što sam imala prilike sudjelovati, stekla sam nova znanja i najvažnije, motivaciju za daljnji rad. Sve pohvale predavaču za kvalitetno predavanje i bogato iskustvo u praksi. Edukacija je bila jako poučna a dr. Arijana Meštrović je opet dokazala da je savršeni predavač. Korisno, praktično, zanimljivo! Svaka čast!
 • Tečaj je bio odličan, koristan i jedva čekamo sljedeći. Veoma sam zadovoljna, nadam se da ćemo uspjeti animirati naše pacijente i prenijeti nam naša novousvojena znanja i vještine. Predavač odličan, vrlo stručan. Tečaj u svakom pogledu vrlo koristan.
 • Nevjerojatno s kojim entuzijazmom prenosite svoja stečena znanja i iskustva i dajete nam snagu za novine s kojima se suočavamo i želimo suočiti. Kao i obično, izvanredno prezentirano. I dalje bi bilo veoma korisno biti na ovakvim predavanjima. Uobičajeno jako dobro izvedeno i vrlo poticajno za svakodnevni rad u ljekarni. Molila bih dodatne edukacije vezane za rješavanje konkretnih slučajeva i uočavanje interakcije lijekova. Bilo bi lijepo kad bismo napravili predavanja vezana za terapiju određenih bolesti gdje bi nam se prezentirala terapija, smjernice i glavne nuzpojave lijekova uključenih u terapiju, za hipertenziju, astmu, dijabetes... I na kraju rješavali konkretan slučaj. Hvala vam!
 • Jako zanimljivo i poučno, nadam se da će biti još edukacija... Npr. O prehrani, kozmetici ili aromaterapiji. Zadovoljni smo prezentacijom jer do sada nismo imali ovakve edukacije. Naučili smo nešto novo i trudit ćemo se prenositi naučeno znanje. Hvala!
 • Divna predavačica! Hvala! Bilo bi lijepo neko predavanje iz područja aromateapije i dermokozmetike. Odlično! Nadamo se daljnjoj edukaciji... Aromaterapija, kardiovaskularne bolesti itd. Današnja edukacija je jedna od boljih, ponajviše zbog detaljnog objašnjenja te praktičnog dijela. U budućnosti bih želio više ovakvih edukacija.
 • Zaista, bez ikakvog pretjerivanja, mr. Arijana zaslužila je čistu peticu!!! Bilo bi dobro da na sljedećim predavanjima bude tečaj o prehrani, što obuhvaća probleme gastritisa, helicobacteri pil., višak kiseline, zatim homeopatija, aromaterapija. Hvala!!!
 • Odlično prezentirano, jako zadovoljna. Vrlo poučno. Zadovoljstvo je naučiti, kad se ima od koga tko zna tako prezentirati. Najbolja edukacija do sada, naučila mnogo toga što dosad nisam znala i odmah ću to početi primjenjivati na pacijentima. Hvala!
 • S obzirom da imam astmu, mogu pohvaliti radionicu - astma. Upoznala sam se s novim detaljima koji će mi u budućnosti koristiti da promijenim način razmišljanja i uvedem nove "smjernice" što se tiče same bolesti s kojom živimo, te ću se potruditi da svoja nova iskustva podijelim s ostalim pacijentima; isto tako da povećem prodaju samih uređaja, tj. inhalatora i skupa sa svojim kolegama privedemo ovu godinu kraju s uspješnim rezultatima. Svaka pohvala mentoru i svim prisutnima. Veselim se sljedećoj radionici.
Pharma Expert d.o.o.
Deščevec 56, 10 040 Zagreb, Croatia

Doc. dr. sc. Arijana Meštrović, MPharm
Director, Professional Affairs 
Consultancy and Education
t: +385 1 3704 797
m: +385 91 6307 116
arijana.mestrovic@pharmaexpert.hr

Tomislav Meštrović, mag. iur. 
Director, Legal Affairs 
Consultancy and Education
t: +385 1 3704 797
m: +385 91 2532 863
tomislav.mestrovic@pharmaexpert.hr

Copyright © Pharma Expert d.o.o.. Sva prava pridržana.